Blog

Vintervilan påbörjad

Vintervila17 2Anna-Lena, Cissi, Kicki, Sigun och jag själv samlas i stalllet på morgonen för att leda ut större delen av hästflocken till vintervilan. I år leder vi dem till Södra Alvarshägnet och därifrån får hästarna själva leta sig vidare bort mot Utloppshorvan och Norra Alvarshägnet. 

 

GneistiSaltsten
Gneisti packas med två nya saltstenar och jag hoppas att de räcker i flera veckor. Det är tungt för en annan, men inte för Gneisti som är van att bära betydligt tyngre laster.

vintervila17 3
Vi samlar ihop de 19 hästar som ska ut.

Vintervila17 1
Sigun går först med Windy och Tira. Alla tre är snabbfotade och de väntar in oss andra som har fullt sjå med att ta oss över vattenhindret.

Vattenhinder
Senaste dagarnas regn har fyllt på med vatten i Södra Utmossen och det är knappt stövlarna räcker till.

vintervila2017 1
Vi släpper hästarna på Södra Alvarshägnet och går hem för att hämta resten.

Vintervila2017

SafiraVintervila17Safira lät sig inte fångas och gick lös. Inget problem - inte smiter man från sina kompisar. Ömson sprang hon före och ömson hamnade hon på efterkälken. Men ut på Södra Alvarshägnet kom hon.

Vi har två hovslagare i stallet och de kommer med en veckas mellanrum, vilket medför att även hästarna delas in i två grupper när de ska ut på sin efterlängtade vintervila. Resten av hästarna går ut om en vecka.

2017 10 26


 

 

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers