Blog

Vintertider i Lenstad

I månadsskiftet oktober/november flyttar vi runt på hästarna. Unghingstarna får komma hem till gården där det serveras hö och kraftfoder. Sista tiden ute på alvaret har det inte varit så fett, några har blivit lite bukiga och några är i smalaste laget. Framförallt ettåringarna, som växer rejält första sommaren, behöver kraftfodret. Vi blandar havre och pelletrerat specialkraft med vitaminer. Detta tillsammans med fri tillgång på hö/ensilage brukar göra susen.

Alla våra ridhästar är däremot mer än välfödda. Jag vägde Snót här om dagen och vågen visade på 422 kg. Hm! Säkert 75 kg för mycket. Att leta mat på alvaret kommer att vara bra för ridhästflocken, som nu har vila fram till jul. 

Freydir och Vonar Neisti Hördur och Ymir
Som alltid samsas hästarna fint vid de tre foderborden. Till vänster är det Freydir och Vonar Neisti som äter pellets och ovan ser man Ymir och Hördur. Som alltid tätt samman.
Gandalf dricker vatten Hebbe och Frosti äter tillsammans med korna

Snót, Jarpor och Ganti Frida, Assa och Blixten
Ridhästarna i galopp över mossen
Trots att jag ledde ut Von först av alla på alvaret, blev hon ohjälpligt sist när alla hästar gav sig av i full galopp. Von hade hittat ett nytt och bra matställe och märkte inte vad som hände runt omkring henne. Så snart hon upptäckte att alla hade försvunnit gav hon sig av i en våldsam galopp. Von

2009 11 01

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers