Blog

Klurig katt

strumpniss 6450Vädret slår om på en dag och semestern i Byxelkrok är över. Nu gäller det "bara" att stänga in katterna i sina transportburar. Syster Yster är hemma för det mesta och tar det med ro. Strump-Nisse är däremot mest på vift och kommer bara hem för att tanka. Jag arrangerar kattluckan så att Strump-Nisse kan gå in men inte ut. Väntar hela natten och en bit in på morgonen. Ingen Strump-Nisse Jag åker hem med Syster Yster och ber både Boje och Ulva att hålla koll på stugan. De ska åka hem senare på dagen respektive dagen därpå. Strump-Nisse kommer inte hem och till slut ber jag Ulva titta under sängen. Kanske har han gömt sig där. Ulva ringer: "Du har ställt kattluckan på utgång. inte ingång!" Nej, säger jag. Någon har ställt om låset. Jag åker till Byxelkrok dagen därpå och håller koll på både luckan och stugan. Jag är borta en timme och då har Strump-Nisse passat på att gå in i stugan, ätit mat och låst upp luckan. Sicken klurig katt.

Jag sätter två spikar intill luckan så att den är säkrad på enbart ingång. Går och lägger mig. Klockan ett på natten kommer Strump-Nisse hem. På morgonen packar jag in Strump-Nisse och Nico i bilen och far hem till Lenstad.

strumpisen 8787

 

katt 6390

Byxelkrok är annorlunda jämfört med Lenstad. Mängder av hus, bilar, cyklar, hundar och folk. Katterna finner sig till rätta och jag tror att de, liksom jag, mår bra av miljöombyte.

katt 6356

Katterna spanar på fåglarna. Det är en familj med talgoxar samt en och annan nötväcka och hackspett som besöker fågelmataren.

 

katt 6392

katt 6473

 2023 08 09

 

 

Instängd

Jag ska vara borta ett par dagar och Lena bor i Lenstad för att rida och ge katterna samt ankorna mat, Både Syster Yster och Strumpnisse är inne och äter första dagen, men sen syns inte Syster Yster till mera. Jag kommer hem från Finland och letar efter Yster, men hittar henne inte. Kan hon ha gått vilse eller är hon instängd någonstans? Jag letar i byn och de närmaste omgivningarna utan resultat. När det gått drygt en vecka mailar jag alla byborna och ber dem titta i sina byggnader.

yster 8658

Mailet går i väg vid femtiden och vid midnatt kommer Yster hem. Hon är vrålhungrig och äter upp hälften av innehållet i kattmatsburken. Yster som aldrig äter sådan mat. Hon gillar inte burkmat. Hon måste ha varit instängd. 

yster 8666Så glad jag blir. Tar fram fisk från frysen för att låta tina under natten. Yster ligger hos mig hela natten och håller sig hemma dagen därpå. Följer till och med ut på Södra Alvarshägnet vid tillsynen av korna och hästarna. Morgonmålet med fisk sitter bra.

2023 06 10

Syster Yster protesterar

Fyra dagar på vift, två dagar resa och två dagar umgänge med bror och svägerska. Tack bästa tänkbara ryttare i stallet som tar hand om allt när jag far iväg. Det ger kraft för hela vinterns fodersäsong. Men Syster Yster var inte nöjd med att matte reste bort.

dalarna 8097

0 - 8 grader kallt och snö.

dalarna 8099

yster 8104

Syster Yster är inte nöjd och visar det tydligt genom att bajsa på hallgolvet. Som tur är kissar hon inte.

2023 01 03

Sällskap

Yster gör mig sällskap när jag går ut på Rösåkern för att fixa lite med staketen. Ensilagebalarna är bra utsiktstorn och även fina platser att vila på.

yster211115 3

yster211115 6

Under vägen ligger ett rör så att vattnet kan passera genom. Den som tittar noga på nedanstående bild ser att även Yster kan göra som vattnet.

yster211115 5

 

yster211115 2

yster211115 1

yster211115 4

På väg hem.

2021 11 11

På egna äventyr

Katterna och jag har varit i Byxelkrok hela sommaren och när det är dags att fara till Lenstad är det bara Strumpnisse hemma. Efter två timmars väntan på Syster Yster, bestämmer jag mig för att lämna kvar henne i Byxelkrok ett dygn. Klockan blir tio på kvällen innan vi är hemma i Lenstad. Strumpnisse blir orolig och vet inte var han vill vara. Ömsom stökar han runt i min säng under natten och ömsom springer han upp och ner i trappan samt ut och in i kattluckan.

Följande dag åker jag till Byxelkrok för att hämta Syster Yster. Snart är vi hemma alla tre i Lenstad. Tror jag? Var är Strumpnisse? När det har gått drygt fyra dygn utan att ha sett skymten av Strumpnisse, blir jag orolig. Har han gett sig av till fots norrut på ön?

Men icke. Jag har ett ärende till Skogsby på lördagskvällen och på hemväg mellan Kalkstad och Lenstad är det något som springer över vägen. Det är lite vitt på djuret. Kan det vara Strumpnisse? Jag stannar, hoppar ur bilen och ropar. Vips kommer Strumpnisse och jag kan fånga in honom och vi far hem. Så gott att vara hemma. En halv burk kattmat, en tallrik filmjölk och sedan sover han gott på sängen.

strumpnisse3 strumpnisse12

2021 08 14

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers