Blog

Den tolfte kalven är född

Alva och ToraHär om veckan gav sig Alva av från flocken efter att oroligt ha spanat mot Torskullemarken. Hm, tänker jag. Det är nog en kalv där ute på alvaret. Morgonen därpå går jag ut för att leta. Plötsligt får jag syn på Alva, men ingen kalv. Kan hon ha gömt den vid mossen, så som hon gjorde med Simmaren. Jag letar, men Alva drar sig mot Torskullemarken och vips så har hon en liten brun kalv intill sig och försvinner snabbt in bland buskarna. Inte en chans att se var de är.

Det dröjer en vecka innan jag ser dem igen, trots att jag har gått skallgång ett par gånger. Det är en kvigkalv och namnet är givet, Tora. Tolfte kalven född på Torskullemarken. Nu gäller det att få in dem i hagarna där resten av korna är. De har jag nämligen stängt in vid gården för att inte fler kalvar ska födas på alvaret. Med hö går det galant. 

Alva får hö

Vi måste ha korna hemma vid gården fram till mitten av november, då det har gått nio månader sedan vi slakatade Casper. För att korna och hästarna ska få rätt mat flyttar vi korna till Jutan och Rösåkern medan hästarna får flytta till Mosshorvan. Hästarnas avlarsbete är på upphällningen och det är två - tre veckor kvar till de ska ut på vintervila. Mosshorvan blir en bra mellanhage.

Korna får ny hage

Korna blir mycket nöjda över de nya hagarna. Gott om mat.

2015-10-10 

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers