Blog

Tellus från Sporsjö 

Tellus maj 2005 

 
Född 2003
F Chash
FF Kairouan ox (Fullblodsarab)
FM Papita (New Forest)
M Novelle (Gotlandsruss)
MF Brokad 323
MM Nova
Ägare Lars-Evert & Helen Karlsson
Tellus har blivit två år och en riktig ponny. Han är hög i rang och mycket nyfiken. Hingstkänslorna svallar över med jämna mellanrum och det blir nog tufft för matte och husse att rida in honom var det lider.

Tellus maj 2004Tellus är född 16/6 2003 i Sporsjö, strax norr om Kalmar, och han var exakt 7 månader då han kom till Lenstad. Detta var första resan i hans liv så det är klart han var upprörd. Hemma i Sporsjö hade han bara gått tillsammans med sin mamma och en valack. Nu fick han plötsligt träffa sex nya hästar, som ville hälsa på honom samtidigt. Dessutom ville alla Lenstadhästarna tala om för den lille nye kraken att han var minst och inte hade något att säga till om. Det var bara att finna sig i leken.

Matte blev rejält sur på Tellus när han sprang till dem hela tiden och i villervallan sparkade han till husse i ansiktet. Mamma Novelle går där hemma och hojtar och undrar vart hennes fölunge tog vägen. Även om hon har varit rejält trött på honom ibland, saknar hon ju honom men det går väl över på ett par dagar

Morgonmål
Första natten fick Tellus gå tillsammans med Sólfari och Stjarni och på morgonen, när de fick hö i hagen, passade Jarpur på att hälsa ordentligt.

Hreggi och Tellus
Tellus undrar om Hreggmódur har någon mjölk.

Tellus har lösdrift tillsammans med andra unghingstar

2005 05 16

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers