Ófeig - överlevaren

ofeig_9809.jpgSent på kvällen går jag ut för att se till hästarna. Döm om min förvåning när jag ser att Embla håller på att föla. Jag ser att fölet ligger rätt, dvs med frambenen och huvudet ut ur Embla kropp. Tänker att det är bäst att låta Embla sköta det här på egen hand i lugn och ro och går hem för att hämta kameran. När jag kommer tillbaka efter 20 minuter har fölet precis lämna moderkroppen. Hinnorna sitter kvar och moderkakan är på väg ut.

Jag stannar tills det nästan är mörkt. Än har fölet inte kommit upp till stående, men jag måste gå hem innan det är helt svart ute. Alla andra hästar är runt omkring och övervakar. Loppan är så nyfiken på fölungen. 

Morgonen därpå står fölet upp och följer tätt inpå Embla. Allt har gått bra och så småningom ser jag fölet dia.

Men hur har detta gått till? Embla hoppade över staketet in till Frosti för 11 månader sen. Embla fick en abortspruta och konstaterades "inte dräktig". Men ....

ofeig 9804

ofeig loppan

Embla är skygg och har alltid varit svår att komma nära. Nu är det inte ens lönt att försöka klappa vare sig Embla eller fölet. Det dröjer ett par dagar tills jag ser att det är ett stoföl. Ägaren döper henne till Ófeig, som betyder "den som överlevde"!

ofeig 98361  ofeig 9840  ofeig 9823

ofeig 9824 ofeig 9831

2024 06 04

 

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers