Plaståtervinning

Soensilageplast_9608.jpgm jag gruvar mig över årets återvinning av ensilageplasten. Jag har sex alternativa halvdagar på mig att lämna plasten på de tre ställen som finns inom rimligt avstånd. Vid första tillfället är det snökaos och det finns inte på kartan att jag kan samla in och komma iväg. När snön väl smälter är det vatten och genomdränkta marker överallt. Då går det inte heller att köra.

Jag väntar till sista tillfället och kör ut till Jutan för att hämta plasten kvällen innan jag ska iväg. Det är hur geggigt som helst och jag tar fart genom geggan till torr mark, vänder bilen och tar fart hemåt genom geggan tills jag hamnar på fast mark. Nu står bilen i rätt körriktning och hyfsat nära plastförrådet.

Det är plast från 80 balar och jag fyller släpkärran samt stoppar in i bilen, för att få med mig alltihop.

 

ensilageplast 9607ensilageplast 96091

ensilageplast_9611.jpg

Tidigt på tisdag morgon kör jag första lasset till Stora Frö. Här har jag inte lämnat tidigare och upptäcker att det är det bästa stället. Närmare än där jag har lämnat tidigare och bättre väg. Bara 13 km enkel väg. Mitt ekipage avviker från övriga bönders stora traktorer.

Det blir ytterligare ett lass med plasten från höbalarna i stallet. De ligger lätt tillgängliga och jag är hemma igen innan ryttarna kommer för att rida.

2024 04 09

 

 

 

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers