Kolla masken

mask1Alla islandshästars och Pärlas bajs ska kontrolleras för att se hur det står till med parasiter. Vi har aldrig tidigare gjort en sådan omfattande maskkontroll och tanken är att vi ska få koll på paratsittrycket. Bajsprovet ska tas under söndagen och det bör väl gå bra? Trodde vi! Så här blev det:

Pärla, Gandalf, Sæfaxi, Jarpur och Safira bajsade under ridturen - helt enligt planen.

Muskur, som alltid bajsar det första han gör när ridturen börjar, höll sig hela turen och lite till. Sigun fick passa på honom i hagen efteråt. 

Inte heller Brik, Eldur, Garpur och Freyja bajsade under ridturen. Tira bajsar sällan under ridningen, men gör det så snart hon kommer in på box. Så även idag.

Hästarna, som inte reds eller bajsstrejkade under ridturen, ställdes på box eller gick en promenad med sin ägare. Resultatet var blandat. För några räckte en halvtimme på box medan det tog tio timmar för Naggur. Jag trodde aldrig att han skulle bajsa. Carolin föreslog lavemang, men det gick inte att ordna. Han fick halm, havre och äpplen - men inte kom det något bajs. Till slut fick jag ändra strategi och ställde honom och Hrímdis i lilla hagen vid ankgården. Och då tog det bara en timme innan bajset kom. 

Eldur och Fenja var också svårflörtade och fick tillbringa hela natten i den lilla hagen vid ankhuset.

Måndag morgon var det klart - 25 bajspåsar är postade till Vidilab för analys och nu väntar vi spänt på resultatet.

mask6
Hela stallet är fullt med hästar som inte vill bajsa

mask5
Alla utrymmen tas till vara och Dokka står i lösdriften.

 

mask3
Prins, Dreitill och Bróðir har varsin tredjedel av lilla hagen

mask2
Tio bajspåsar klara för leverans

mask4
Den lilla hagen var bra för dem som hade "förstoppning". 

2021 05 09

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers