Äldreboende med betesmark

När blir man så gammal att man behöver flytta till ett äldreboende? Och vad är ett äldreboende? För egen del fick jag det förklarat av bankmannen, som beviljade mig ett lån så att jag kunde köpa det Blåa huset i byn. Hans spontana kommentar, när jag sa att jag behövde låna till ett nytt hus i byn, var: "Så du ska köpa dig ett äldreboende." Så kanske det är, men det lär väl dröja länge innan jag blir gammal och flyttar in i det Blåa huset. Tills vidare får det blir uthyrningshus till sommargäster.

blahuset 3
Tidigare bodde Bengt och Kerstin i det Blåa huset. När de dog beslöt deras barn att sälja och jag passade på att köpa.

 

blahuset 4
Huset är byggt 1954 och är på 70 kvm med inredd vind. Källaren är inte i bästa skick, eftersom det saknas dränering runt huset. Det ska jag låta fixa nästa vår.

blahuset 2

Till huset hör en del mark, som behöver röjas så att det kan bli bete för hästarna och korna. Det är inte mer än 3000 kvm presumtiv betesmark, men den är totalt ogenomtränglig. Marken är inte nyttjad på 40 - 50 år och är full av slånbuskar, slånträd och andra små lövträd. Den senaste veckan har jag röjt och eldat alla ljusa timmar och endast gjort avbrott för en timmes matpaus. Vädret har varit perfekt - stilla och disigt. Oj, så trött jag har varit om kvällarna. Inget problem att somna!

blahuset 1

Bortom elden och slånträden ligger huset gömt, men det kommer att komma fram när jag har röjt klart.

Idag har jag pausat från röjandet och passat på att flytta in pelargonerna och plantera de sista vårlökarna. Även motorsågen fick sig en välbehövlig rengöring.

motorsag

  pelargoner

2020 11 18

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers