Fyra kor har rest till Skåne

Nytt försök att få iväg de resterande fem korna till slakteriet i Skåne. Nu har vi tränat igen och har 17 grindar att stängsla med. Alla korna har varit inne i lösdriften och ätit hö någon gång den senaste veckan och Femton äter alltid sitt hö där. Resten står i dörröppningen eller strax utanför.

17 grindar

Tuva äter hö i grindfållan  Femton äter hö i lösdriften

Ola stänger dörrarna till slaktbilen

Men det är väl som förgjort! På morgonen när det är dags att åka förmedlar jag förmodligen att det är något i görningen. Inte en enda ko kommer hem och äter, trots att det är halv storm och snöar. Efter en halvtimme går jag därifrån och pysslar med annat och se då kommer de fram och äter som vanligt. Men inte Tess, hon håller sig på avstånd. Jag bestämmer mig snabbt för att bara skicka fyra till slakt och efter lite lock och pock kommer alla på bilen. Ola och Anders stänger dörrarna och börjar färden mot Hörby i Skåne. Slakteriet i Kalmar tar nämligen inte emot kor med horn. Det är alltid mer risker med dessa kor och slakteriet i Skåne har "specialiserat" sig på horniga kor.

De tre stutarna har varit instängda i stallet under tiden och precis när slaktbilen ska åka kommer de ut genom stalldörren. Tur att de inte kom tio minuter tidigare. Stutarna är nästan tama och de är lätta att styra med havre och lite påfösning.

Tre stutar på rymmen

Kossan Tess, som inte kom med slaktbilen, tillsammans med de tre stutarna

Kvar på gården är Tess och snart ska hon och två av stutarna förenas med resten av koflocken. Isbjörn ska vi slakta själva i helgen som kommer.

De fyra kor som åkte till slakt var Femton, Prestige, Tuva och Agnes. Det var inga lätta beslut att bestämma vilka som skulle resa, men vi behöver minska på kobeståndet. Kor med kvigkalvar är de som i första hand har fått stanna kvar. Det var inte tänkt att Femton och Prestige skulle åka till slakt, men de smet in till resekossorna när vi sorterade korna i höstas.

2017 01 04

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers