Nyheter från Lenstad 2008

3 dec
Tog med mig alla tre hästarna på en ridtur. Jag red på Gneisti och hade Snót och Jarpur som handhästar. Eller rättare sagt. Jag höll i Snót och Jarpur satt fast i Snót. Det gick jättebra.

19 dec 20008
Nu har vi börjat rida igen. Ulva och jag började försiktigt med att löslongera och tömköra Jarpur och Snót på fredagskvällen. Hästarna tyckte inte att det var vidare kul, utan verkade hellre vilja vara kvar ute på alvaret. Men de vänjer sig.

13 dec 2008
Milla kom tillbaka idag tillsammans med sin fyraåriga dotter Iðunn. De ska vara här över jul och nyår. Gladast av alla blev Panell, som fick tillbaka sin drömtjej. Han såg omedelbart att det var Milla och kom i den flottaste trav man kan tänka sig och hälsade henne välkommen.

Jag fick två timmars extraarbete idag! Hingstarna hade sprungit in i ett stängsel som avgränsar ensilagebalarna. Ingen häst var skadad, men hela stängslet var i en salig röra. Det vara bara att ta undan det och vi får stängsla om när maten är uppäten. De kalasade på fem balar på en gång. Inte så bra. Normalt får de två åt gången, för att hushålla med maten. 

8 nov 2008
Vi fick nya valacker efter att veterinären var på besök. De heter Bróðir , Ljúfur, Stormur, Móri och Mökkur. Gódi var dock inte riktigt med på noterna och han fick bli klapphingst. Inte riktigt vad vi räknat med. Nu går alla sex i en egen hage hemma vid gården och mår efter omständigheterna riktigt bra.

 

Till hingstflocken har det sällat sig två nykomlingar. Det är Hebbe och Carnato, och som ni hör av namnen är det inga islänningar. Hebbe är nordsvensk och Carnato halvblod. Det gick jättebra att släppa in dem i flocken och jag fick verkligen en tankeställare när det gäller att blanda hästsorter.

 

Ute på alvaret går hela ridhästflocken och några till. I morgon, när Módis har kommit, är det 23 hästar i åldern två till 20 år. Tre shettisar, en fjording, en korsningsponny och resten islänningar. Hästarna ser ut att trivas som fisken i vattnet. De har redan bildat lite nya par. Hördur och Baldur, Stelpa och Tira, Goffi och Fluga, Snotra och Dimma. Alla hästar går i en gemensam grupp, om än lite utspritt.

 

4 nov 2008
Idag tog vi bort Gráni och Kóngur och som flera av er vet bestämde vi oss för det för länge sedan. Det gick mycket lugnt till och ingen av dem förstod vad som skulle hända. Jan hade tränat in en rutin med att ta in dem i stallet och ut en i taget. På vägen ut fick de ett äpple på marken innan de gick vidare till hagen. I tisdags fick de sluta vid äpplet. Nu har vi minnena och alla bilder kvar på våra hästar. 

5 maj 2008
Nu är hingstarna och valackerna ute på alvaret igen. I lördags var vi ett blandat gäng som ledde ut dem. Det var vana hästmänniskor och mindre vana, och alla gjorde sitt bästa. Trots detta blev vi till slut tvungna att låta Trostan och Lettfeti gå lösa. De ville inte gå i koppel. Men det gick bra och alla var glada när hästarna sprang iväg.

Kóngur och Gráni tog jag ut själv på eftermiddagen. Kóngur tog med sig 20 kg saltsten. Det behövs verkligen i denna högsommarvärme. Jag passade på att ta några kort idag när jag var ute hos dem. Inte så jättefina, men ni får kanske en liten uppfattning om hur de har det.

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers