Rivstart

Knappt har jag hunnit hem från semestern i Byxelkrok förrän gårdens vardag tar vid. 20 hästar har gått över till kossornas hägn i samband med länsstyrelsens röjningsarbete.  Jag är tacksam, över att Cissi, Sigun och Thorsten hjälper till att flytta alla hästarna. Det tar "endast" en timme i gassande solsken där termometern visar på närmare 30 grader i skuggan.

Efter lite vila är det bara att fortsätta och nu med motorsågen. Dagen därpå ska nämligen Björn gräva rent ett dike och för att han ska komma åt det måste jag ta bort några träd. Det kunde jag ha gjort för flera månader sedan, men jag har en tendens att skjuta upp allt till sista stund. När trädfällningen är klar är tröjan så våt att jag kan vrida ur svetten.

Upp dagen därpå i arla morgonsstund för att hinna städa ur stallets lösdrift. Leif ska köra hem höbalarna i veckan och de ska stå i lösdriften. Bäst att göra ren den i god tid. Björn kommer på utsatt tid och utöver diket gräver han rent för en terrass som jag ska bygga invid bostadshuset. Så imponerad jag blir över hur han hanterar sin grävmaskin. Som om det vore en liten enkel planteringsspade, 

dike2
Björn gräver rent runt vägtrumman och lägger stenar bredvid som förstärkning. Jag ska komplettera med en flat sten ovanpå.

dike3  

dike1
Diket går under en stenmur och Björn bygger upp den gamla muren

dike fika
Jag missade inte fikastunden!

losdrift
Skinande blankt.

 

terass
Här ska det bli en liten terrass som knyter ihop växthuset med bostadshuset.

2020 08 11

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers